| Magyarország

Rém fura autó a Renault-tól


A Renault formatervezői láthatóan nagyon igyekeztek, hogy átugorják a Delhi Motor Show látogatóinak ingerküszöbét.

renault-kwidrenault-kwid-concept-car

Az azért látszik, hogy korszakalkotó ötletük nem volt, így inkább néhány piszkos trükköt dobtak be. A szürke alapon kénsárga felni-, ajtó-, tető- és hűtőmaszk-betétek, illetve az ugyanilyen árnyalatúra festett rugók vonzzák a tekintetet, ha kell, ha nem. A hangszórókat idéző, lukakból kirakott mintázat szintén érdekes, bár nem tudni, mit keres egy autó orrán, ahogy az sem egyértelmű, hogy minek egy Captur méretű autóra két hatalmas, Lamborghini-módra előre-felfelé nyíló ajtó.

A forma maga inkább csak kaotikus, mint eredeti, az összkép pedig a rózsaszín macskanadrágos, szőkített hetvenéves nénik okozta megdöbbenést juttatja az ember eszébe: lehetetlen nem odanézni, mégsem az esztétikumra figyel az ember.

rugged-kwid-renault-concept-car

Azért akad egy igazán szokatlan tartozéka a Kwidnek, bár kérdés, hogy egy valóban elérhető autóban meddig tartana. A tető hátsó, felnyitható része alatt lakik egy négyrotoros, távirányítású lebegő játékszer, amilyet egy ideje már az iPad-hez is kínálnak. Van benne kamera, így be lehet vele kukucskálni közeli házak lányos szobáiba, bár kérdés, hogy az ilyesmire mit reagálnának az amúgy elég konzervatív indiaiak. Emellett nem csak kézzel irányítható, a fedélzeti navigációban előre megadott útvonalat is képes végigrepülni. kwid-renault-high-tech-dashboard

kwid-flying-companion

interior-from-above

flying-companion

electric-operated-doorsForrás: interestingengineering


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük