| Magyarország

Utaznál a jövőben olyan buszon, mely egy versenyautóval vetekszik


A Superbus egy új, előre mutató holland fejlesztés. A Superbus maga egy olyan busz, amely a versenyautókformájával és sebességével, a luxusautók kényelmével és a modern szóló buszok hosszával rendelkezik.

superbusA Delfti Technológiai Egyetem professzorának, Dr. Wubbo Ockels (korábbi asztronauta) vezetésével fejlesztették ki. A „busz” maximális sebessége 250 km/h és 25 ülő utas befogadására képes. A tervek szerint “„ajtótól-ajtóig” rendszerben működtetnék a járműveket, amelynek az a lényege, hogy az utas valamilyen módon (telefon, internet, stb.) leadja a rendelését, hogy hol szeretne a buszra felszállni és a legközelebbi busz az útvonalába integrálja azt a helyet, majd felveszi az utast és leteszi ott, ahová azt a rendelés alapján kérte.

sartre

schweeb

A Schweeb egy emberi erővel hajtott “monorail”, azaz egy sínen futó szerkezet. A feltaláló a japán vonatok ihlették meg, mikor a szigetországban dolgozott, és egy egyszerűbb tömegközlekedési módszeren törte a fejét. A Schweeb, – mely a német schweben, azaz lebegni szóból kapta nevét – gyakorlatilag egy fém sínpályán függeszkedő átlátszó műanyag buborék, melyben egy ember foglalhat helyet.

A kapszula utasa pedállal hajtja a furcsa járművet, mely állítólag jóval nagyobb hatásfokú a bicikliknél, így a pedálozás nagyjából harmadannyi energiát igényel, mint egy mountain bike.elevated-urban-bus-concept

nonstop-train

Forrás: interestingengineering


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük