| Magyarország

Az elmúlt 24 órában huszonegy embercsempészt, százkét illegális bevándorlót fogtak el

Az elmúlt éjszaka huszonegy férfit állítottak elő a rendőrök. Huszonegy embercsempészt, százkét illegális bevándorlót fogtak el és tizenhat autót foglaltak le a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tizenhat román, két szír, egy orosz állampolgárral, valamint két szegedi férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.A kőbányai rendőrök 2015. augusztus 26-án ellenőriztek egy osztrák felségjelzésű személygépkocsit a Budapest X., Bányató utcában. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az autó orosz sofőrje 6 olyan szír állampolgárt akart Németországba vinni, akik korábban illegálisan lépték át Magyarország államhatárát. A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2015. augusztus 26-án 22 óra 30 perc körüli időben a Budapest XIII., Vágány utca és Róbert Károly körút kereszteződésénél négy román és két szír állampolgárral szemben intézkedtek. A gyanúsítottak négy autóban összesen 34 külföldi személyt akartak anyagi ellenszolgáltatás fejében külföldre szállítani. A férfiakat a járőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Az újbudai rendőrök 2015. augusztus 26-a 22 óra és 2015. augusztus 27-e 0 óra közötti időben tíz autót igazoltattak, amelyek utasterében, illetve csomagtartójában összesen 58 külföldi, Magyarországon illegálisan tartózkodó személyt találtak. A tizenkét román állampolgárságú gyanúsítottat előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták a XI. kerületi rendőrkapitányságon.A kispesti rendőrök 2015. augusztus 27-én 3 óra körüli időben igazoltattak egy szegedi testvérpárt a Budapest XIX., Nagykőrösi úton. K. János és K. Sándor négy szír állampolgárt szállított Szegedről Budapestre, akik az ellenőrzés alkalmával nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Az intézkedő rendőrök a férfiakat előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.

A külföldi sofőrök autójában, azok átvizsgálása során több tízezer eurót találtak és foglaltak le a nyomozók.

Budapesti Rendőr-főkapitányság


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük