| Magyarország

Utcai drogárus bukása

Észrevette a drogpiacon támadt hiányt, leszólítgatta az utcán a kábulatra vágyó fiatalokat a budapesti L. Ágnes (33). A józsefvárosi zsaruk kiszúrták, és retiküljében a kínált kábítószer maradékával meg az aznapi bevételével elfogták.Egy lakásban működő drogbolt leleplezésére készültek augusztus 10-én dél körül a józsefvárosi zsaruk. Az árustól azonban sorra csalódottan távoztak a vevők. A nyomozók gyanították, a drogboltba nem érkezett meg a friss áru, a lakásban nem találnának kábítószert, ezért úgy döntöttek, elhalasztják az akciót. Már indultak vissza a kapitányságra, amikor a kerületi térfigyelő kamerarendszer monitorjait figyelő zsaruk szóltak nekik, várjanak, érdekes dolgot vettek észre.

– A kollégák szerint nemcsak mi vettük észre, hogy befuccsolt aznap egy elosztóhely, hanem egy mozgóárus, a korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt már eljárás alá vont L. Ágnes is – mondta Nagy Béla főtörzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője. – A kamerafelvételeken látszott, hogy L. Ágnes elsétált egy lakatlan telek közelébe, amelyről tudta, a drogfüggő fiatalok ott adják be maguknak a szert. Csalódottságukból rájöhetett, nem kaptak anyagot a megszokott elosztójuktól. Sejtettük, kábítószert kínált nekik, mert többen odamentek hozzá, ő pénzt vett át tőlük, majd retiküljéből kis csomagokat adott át, a vásárlók pedig elsiettek.

Az akciócsoport zsarui rugalmasan reagáltak a helyzetre. Olyan helyen, hogy a retikülös mozgóárus ne láthassa, feltartóztatták a vevőket, lefoglalták tőlük a frissen vásárolt anyagokat, amelyek az elsődleges kábítószertesztek szerint a kristály, illetve a zene néven árult dizájnerdrog vegyületeit is tartalmazták, pontos összetevőiket és hatóanyag-tartalmukat igazságügyi toxikológiai vizsgálat állapítja meg.

Az ellenőrzött fiataloktól összesen 11,8 gramm drogot foglaltak le a zsaruk, kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük, szabadlábon védekeznek. Kihallgatásuk során a vevők a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították L. Ágnest: tőle vásárolták a kábítószert.Először a vevőket kapcsolták le

– Ennyi személyi és tárgyi bizonyíték már elég volt ahhoz, hogy az utcán drogot áruló nőt elfogjuk – folytatta Nagy Béla. – Egy kis trükk is volt benne: az egyik utcasarkon a kuncsaftok helyett mi vártunk rá. Tizenkét adag kábítószer volt még nála, és 29 ezer forint, valószínűleg az aznapi bevétele, mert L. Ágnesnek tudomásunk szerint nincs más jövedelemforrása. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, a bíróság augusztus 12-én elrendelte előzetes letartóztatását.


Ennyi volt

V. A.
Fotó: Sebestyén Jenő

Police.hu
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük