| Magyarország

1 kislány, 1 kutya és egy 1 lufi, de nem hiszed el, ami azután történt!

Illusztráció - kislány lufival és kutyával

Kérem szépen, ez itt a tökéletes blogbejegyzés. Van benne minden, ami kattintásvadász cikkben: clickbait cím, alapvető marketingelemként kisgyerek, kutya és macska, no meg reklám.

De mi is az a clickbait?A clickbait egy pejoratív kifejezés olyan internetes tartalmakra, melyek elsődleges célja a látogató bevonzása, hogy ott másodlagos célként a hirdetési bevételeket generáljon. Mindez leginkább szenzációhajhász szalagcímekkel, feltűnő képekkel operál, a minőségi tartalomgyártás rovására.

Manapság rengeteg ilyet láthatunk a közösségi oldalakon, amikoris a “… nem hiszed el, ami ezután történt.” és hasonló címekkel van tele a net.

A másik hasonlóan clickbait címadási módszer a számmal kezdődő, hasznosnak tűnő anyagokra utaló kifejezés, mint például “5 tipp, hogyan tudod…”. Kevés bejegyzés tud újat mondani egy-egy témában, ezért valószínűleg már ezerszer olvastuk el az ilyenekben található információkat.

Be is teszünk gyorsan egy cicás, egy kutyás és egy kisgyerekes képet, hogy ez a poszt is teljesítsen minden feltételt.

És ezért is lett jelen poszt címe és kiemelt képe az, ami.A fenti példák még mindig semmik ahhoz képest, amivel egyes szerzők borzolják az ártatlan felhasználók idegeit mostanság: celeb-halál. Kitesznek egy közúti balesetről készült képet, beágyaznak egy videót, rosszabb esetben valamely hírességről, azt a téves látszatot keltve, hogy elhunyt.

Számos esetben az efajta tartalmakat gyártó oldalak domain nevének is egy ismert hírportálhoz hasonló címet választanak, ezzel is tovább erősítve a komolyság látszatát.

Ne dőljünk be az ilyeneknek!

Ez talán egy hasznosabb cikk volt, ettől függetlenül örülünk, ha megosztod másokkal minden felületen, valamint tömegszámra kattintod le a hirdetéseket. Plusz ha van valami remek tartalmad (legyen az kép, szöveg, gif, bármi), küldd el nyugodtan, hogy rengeteg clickbait bejegyzést hozhassunk létre!

Kapcsolódó

Videó – A kutya, amelyik kieszi a gyerek kezéből a fagyit
A nyár egyik nagy slágere a dinnye mellett a fagylalt, nemcsak a gyerekek számára, hanem a kutyáknak is.
https://www.hunfoglalo.hu/allatvilag/video-a-kutya-amelyik-kieszi-a-gyerek-kezebol-a-fagyit/
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük