| Magyarország

A Darwin díj legnagyobbjai! Ne próbáld ki otthon!


A Darwin-díj egy olyan „kitüntetés”, amelyet azoknak az elhunyt embereknek ítélhetnek meg, akik valami különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe került.A nevét onnan kapta, hogy ezek az emberek Charles Darwin a természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra.

Már 1985-ben terjedtek e-mailek a témáról, de 1994-ben alakult át hivatalossá a díj kiosztása. Ekkor alapította meg egy amerikai nő, Wendy Northcutt a hivatalos honlapot és fogalmazta meg a díj elnyeréséhez mindenképpen szükséges pontokat.A díj elnyerésére azok pályázhatnak, akik megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

  • A jelöltnek halottnak kell lennie vagy el kell veszítenie a szaporodóképességét. Ennek a pontnak a célja az, hogy ezek az emberek megmentsék az emberiséget az olyan génjeiktől, amelyek ilyen esetek véghezviteléhez vezettek.
  • A második szabály, hogy a jelöltnek az amerikai autóvezetői korhatár felett és mentálisan egészségesnek kell lennie (Northcutt szerint bármilyen mentális problémából adódó sérülés vagy haláleset tragikus, nem pedig szórakoztató, így az ilyen jelöléseket minden esetben kizárja).
  • Harmadszor, a jelölt halálának saját hibájából kell bekövetkeznie.
  • Negyedszer, az esetnek különlegesnek kell lennie. Ha több ember is megcsinálná, akkor nem lenne olyan érdekes.
  • Végül, az eseménynek bizonyíthatónak kell lennie. Például szemtanúk leírásai. Ez a legfontosabb. A Darwin-díj hivatalos honlapján a nem bizonyított történetek az Urban legends azaz a Városi legendák témakörbe kerülnek és valójában nem díjazottak.

A nevezési kritériumok később tovább bővültek: nem lehet jelölt olyan eset, amiben ártatlanok is megsérültek, illetve ami szándékosan következett be (ezzel próbálják megelőzni, hogy valaki szándékosan kárt tegyen magában, pusztán a díj és a vele járó hírnév elnyeréséért).Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük