| Magyarország

A hurrikán pusztítása!


A vihar Afrika nyugati partjainál formálódott, és 2011. augusztus 20-án kapta meg a trópusi vihar besorolást és az Irene nevet. Ekkor Guadeloupe-tól 350 kilométerre keletre volt, 85 km/h szélsebességgel és 1006 mbar minimális légnyomással.

Augusztus 22-re Irene elérte Puerto Rico körzetét és 160 km/h szélsebességgel kettes fokozatú hurrikánná erősödött. Másnap a hurrikán elhaladt Hispaniola északi partja mentén, és a Turks- és Caicos-szigetek térségében pusztított.

A következő két nap során (augusztus 24-25-én) a hurrikán hármas fokozatúvá erősödött, 185 km/h szélsebességgel, és eddigi keleti irányú pályája a Bahama-szigetek mentén észak felé fordult. Augusztus 26-án a vihar intenzitása gyengült, és 27-én délelőtt már egyes fokozatú hurrikánként ért partot néhány órára Észak-Karolinában. Ekkor a meteorológusok 140 km/h maximális szélsebességet mértek. A vihar magja ezután elhaladt Maryland, Virginiaés Delaware partjai mentén, és 28-án hajnalban érte el újra a szárazföldet New Jersey-ben. A szélsebesség ezen a ponton 120 km/h volt.forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük