| Magyarország

A japánok tényleg nem tűnnek százasnak


A Japán zeneiskola tanulói őrült mód Dragon Ball rajongók!A Dragon Ball japán  mangát Toriyama Akira alkotta meg. A sorozat a Weekly Shounen Jump magazinban jelent meg 1984-től 1995-ig.

Később egy 42 kötetet magában foglaló könyvsorozatban újranyomták (tankóbon). 2004-ben a manga újra megjelent 34 kötetben (kanzenban)

Rövid idővel a megjelenés után a manga olyan sikerre tett szert, hogy a Toei Animation emberei is meggyőződtek arról, hogy el fog készülni majd egy anime-sorozat és egy játékfilm is. Az anime 1986 februárjában került bemutatásra a Fuji televízión, hetente egyszer – szerda este – sugároztak egy új epizódot.Az animesorozat nagyon hasonlított a mangára Sailor Moon ellentétben, ahol az anime és a manga nagyon eltér egymástól. Nagy hátrány volt, hogy nagyon gyakran ugyanazt láthatták a nézők az animében, mint a mangában és hogy a rajzolók abbahagyták a kiegészítő epizódok és szituációk elkészítését, hogy időben befejezzék az alkotásukat. Sok anyag a sorozatban -ek) gyakran gyengébb minőségű volt, mint az eredeti manga és egyszer-egyszer egyenesen ellentmondott annak, ami a forrásanyagában található. De ez talán nem meglepő, mivel minden héten egy 20 perces produkciót kellett kiadni – 14 lapból.Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük