| Magyarország

A legjobb retro játékok!


1897-ben Charlie Fey feltalálta a pénzbedobós nyerőautómatát, mely később félkarú rabló néven vált közismerté.

A legelső elektromechanikus számitógépet 1925-ben tervezték és építették meg. Az első modelleket a katonaság rendelte például rakéták röppályájának számításához.

1927-ben készítették el az első flipper gépet. (flipper játékok és játéktermek történetében is egy fontos dátum.)1943-ban készítették az első elektronikus számítógépet az ENIAC-ot. Az adatokat lyukkártyákon kérte be, a programozást pedig áthuzalozással és kapcsolók átkapcsolásával oldották meg, így egy-egy program bevitele napokig is letartott. 18 ezer elektroncsövet és 70 ezer ellenállást tartalmazott. Naponta körülbelül 12 órát üzemelt közel hibamentesen. 

1962-ben megszületett a Spacewar nevű játék (Steve Russel programozta). Ebben két űrhajót irányíthattunk a csillagokból álló háttér előtt, és a cél a másik űrhajó kitorpedózása volt. A játékhoz egy irányítót is készítettek, egy “ős joystick”-ot, így kényelmesen lehetett játszani. A játék hálózaton keresztül terjedt el, és később adtak egy játékot minden vásárolt NEC géphez. A játék hatalmas sikert aratott, később az IBM megtiltotta az alkalmazottainak hogy munkaidőben játszanak. Steve Russel nem kért pénzt a játékért, csak később döbbent rá, hogy milyen lehetőségek voltak benne. 

forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük