| Magyarország

A macskák szigete!


 

Van egy ódon kolostor Ciprus szigetén, ami lassan kétezer éve kötődik a macskákhoz. A legendák szerint először itt tette mancsát európai földre háziasított macska; az egerészeknek ma is különleges szerepet tulajdonítanak a helyiek

 Ciprust sokan hívják a macskák szigetének és nem is minden alap nélkül. Innen származik a legrégebbi macskás lelet is, amit 2004-ben tártak fel. A régészek egy sírhelyre bukkantak, amiben egy nyolc hónapos macska csontjait is ott találták az ember maradványai mellett. A 9500 éves temetkezési hely a legkorábbi lelet, ami a háziasított macskákhoz fűződik.Ha macskákról és Ciprusról van szó, legtöbben a Szent Miklós kolostorra asszociálnak, aminek különleges kapcsolata van a cicákkal. I.e. 325 körül építették, akkoriban pedig szörnyű idők jártak a környéken élőkre. A legendák úgy tartják, a vidék hemzsegett a mérges kígyóktól, ami alaposan megkeserítette a helyiek életét. Ennek az áldatlan állapotnak vetett véget Nagy Konstantin császár édesanyja, Heléna, aki 1000 macskát hozatott hajókon Egyiptomból és Palesztinából.

A macskák tették is a dolgukat, hamarosan teljesen visszaszorították a kígyókat, az emberek nem kis megelégedésére. A környékbeli települések anyagilag támogatták a kolostor lakóit, mindössze azt szabták feltételként, hogy mindig éljen ott legalább száz macska és legyen, aki gondoskodik róluk.

– forrás: www.cracktwo.com


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükHozzászólások