| Magyarország

A táncosok köztünk járnak! Nézd meg mit tudnak


A forrós Specialitása hogy balett táncosokat, atlétákat tesz szürreális kép kompozícióiba, amik a mai amerikai életet mutatják be!“Légy lelkes, örömteli, eufórikus, heves, elszánt, légy a jelenben!” – mondja Jordan Matter fotográfus! 😉

Jordan Matter amerikai fotós egyik kedvenc témája a táncosok. Őket illeszti be ezekbe a szerepekbe, de úgy, hogy a rájuk jellemző mozdulatokra kéri őket, így a hétköznapi utcaképekből izgalmas jelenetek lesznek. Csak ámulunk, hogy egy ilyen apró dolog mennyire megváltoztatja a környezetet és annak hangulatát.“Az inspiráció ehhez a projekthez egy délután érkezett, amikor figyeltem, ahogy a 3 éves fiam játszik egy játék busszal. Megpróbáltam fantáziája száguldását követni, miközben egy sárga műanyag dobozt, és kar nélküli figurákat mozgatott. Legalábbis én ezt láttam. Ő pedig azt látta, hogy egy virágzó közösség rohan, hogy elkapja a 77 helyi buszt Ausztráliába. Kétségbeesetten ugrott a helyére, tátott szájjal bámult, a térdére csapott, vidáman reagált annak a világnak a jelenségeire, amelyet én nem láttam, és ami számára mindennél valóságosabban létezett.

Ahogy öregszünk, és egyre bölcsebbé válunk, vajon mi történik ezzel a lelkesedéssel, ezzel a képességgel, hogy teljes mértékben jelen legyünk az adott pillanatban? Miért, hogy a tiszta szenvedélyek pillanatait oly gyakran a cinizmus, az unalom és a közöny veszik át? Miközben a fiammal játszottam, ezen gondolkoztam és arra jutottam, olyan fényképeket fogok készíteni, amelyek hozzásegítenek, hogy gyermeki szemmel tekinthessünk a világra. Az emberek a képeken elevenek lesznek, a hétköznapi élet különböző aspektusait és érzelmeit fogják ünnepelni.

Röviddel azután, hogy buszosat játszottam, részt vettem a Paul Taylor Dance Company egyik előadásán, és rögtön tudtam, megtaláltam azokat az embereket, akikkel együttműködhetek majd a projektem során. Tökéletes ötletnek tűnt, hogy megkérdezzem a táncosokat, megtestesítenék-e az eszményképeimet, ugyanis a táncosok mesemondók. Arra képezték őket, hogy szenvedélyes pillanatokat jelenítsenek meg, mozgásuk a művészet és az ügyesség lenyűgöző kombinációja. Olyan fantáziavilágba adnak mélyebb betekintést, amely számunka is ismerős. Ők keltik életre azt, amit érzünk, de nem vagyunk képesek fizikailag kifejezni.

A táncosok szívesen csatlakoztak küldetésemhez. A fényképeken, amiket együtt alkottunk, Manhattant és ikonikus tájakat vesznek célba. Energiával töltenek meg hétköznapi helyzeteket, táncolnak a tömegben, miközben feltárnak egy közel sem hideg és személytelen várost. Magasan repülve és a földig hajolva azt ünneplik, amiről talán a legtöbben megfeledkezünk, hogy fényt és életet vihetünk az élet hétköznapi pillanataiba”.Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük