| Magyarország

A világ legnagyobb barlangja!


barlangot felülről egy keskeny résen át világítja meg a nap, és különlegessége, hogy saját folyója és dzsungele van, és néhol még vékony felhők is kialakulnak benne. Abarlang méretei óriásiak, egy negyven emeletes felhőkarcoló is elférne benne, így könnyen lehet, hogy ez a világ legnagyobb barlangja. 

Két évvel ezelőtt angolok már bejutottak a barlangba, de egy nagy, meszes vízből kivált fal állta az útjukat, emiatt nem tudtak továbbmenni. Most visszatérve már meg tudták mászni, és a barlangi akadályon túljutva bejutottak egy óriási terembe.

A geológust elsősorban a barlangüreg mérete nyűgözte le. Juhász Árpád már járt a világ legnagyobbjának tartott barlangi termében, Borneóban. Oda a kölni dóm többször is beférne, a vietnami barlang kapcsán pedig New York-i felhőkarcolót emlegetnek.

A geológus szerint a dzsungellel körülvett Hang Son Doongot (szó szerint: hegyi folyó barlangot), amely saját folyóval és dzsungellel rendelkezik, sőt, néhol még vékony felhők is kialakulnak benne, nagy valószínűség szerint a Föld legnagyobbjai között fogják nyilvántartani.

Az ehhez hasonló barlangok technikailag nagyon nehezek, ezért csak képzett barlangászok jutnak le ilyen mélységekbe, és nagyon vigyáznak, ne tegyenek kárt – mondta Juhász Árpád, aki szerint nem kell attól tartani, hogy turisták hada fogja ellepni a barlangot, mert a vidék tele van taposóaknákkal.

forrás:www.cracktwo.com
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük