| Magyarország

Ahol a sár és az énekesnő melle is dagad


A Glastonbury Fesztivál a világ legnagyobb szabadtéri zenei és előadó művészeti eseménye. A fesztivál után azonban csak a sár és a mocsok marad! 2005-ben a fesztivál alapterülete meghaladta a 3.6 km²-t, több mint 385 élő fellépésre került sor, melyekre több mint 150 ezer ember volt kíváncsi. 2007-ben a koncertek száma 700-ra gyarapodott, csakúgy mint a nézőszám, mely 177 ezer körül alakult.
A fesztivál kialakulására nagy hatással volt az 1970-es évek hippi mozgalma. Michael Eavis szervező egy 1970-es Led Zeppelin koncert után döntötte el hogy fesztiválszervezésbe kezd, mely először a Pilton Festival nevet kapta.

Az utóbbi években a fesztivált egy elkülönített backstage részleg köré építik, északra a Pyramid színpaddal, délre pedig az Other színpaddal. Keletre található az akusztikus és a comedy sátor, illetve a cirkusz. Délre zöld mezők terülnek el, ahol hagyományőrző illetve környezetvédelmi programok kapnak helyet.A Glastonburyt 1981. óta egy helyi farmer és telektulajdonos, Michael Eavisszervezi saját cége, a Glastonbury Festivals Ltd. által. Eavis az eseményt feleségével együtt szervezte meg egészen annak 1999-es haláláig, azóta lányuk,Emily Eavis segít neki. 2002 óta a Festival Republic (a Live Nation és az MCD közös gyümölcse) oldja meg a logisztikai és biztonsági feladatokat, miután 40%-os részesedéssel rendelkezik a fesztivál menedzsmentcégében.Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük