| Magyarország

Amit nem sejtenél Kambodzsáról!


)

Pol Potnak, a voros khmerek vezetojenek celja a tokeletes kommunizmus megteremtese volt. 1975-ben az altala vezetett part, melyben szelsobaloldali nezeteket kepviselo kmerek voltak, bevonultak Phnom Penhbe es letrehoztak az uj allamot, mely Demokratikus Kambodzsa nevet kapta. Mar a neve is visszataszito a tortentek fenyeben.

 Az iskolakat vagy akar a boltokat is bezarattak es bortonoket vagy allatfarmokat csinaltak beloluk. A voros kmerek gyakorlatilag mindenkiben ellenseget lattak es ugy veltek, hogy el kell pusztitani oket.

 

Ez egeszen jol sikerult nekik, ugyanis negy ev alatt a 9 millio lakosu Kambodzsabol sikerult 6 milliosat csinalniuk. Azaz negy ev alatt 3 millio kambodzsait vegeztek ki, gyilkoltak meg vagy kinoztak halalra modszeresen. Tanarokat, szemuvegeseket (ez volt az ertelmisegiek szimboluma), szerzeteseket, muveszeket es csaladjukat gyilkoltak le.

 

  Tobb, mint 20 ezer embert gyilkoltak meg csak ezen a ket helyszinen. Amikor a vietnami csapatok elfoglaltak a varost, akkor fedeztek fel ezt az S-21 bortont, majd kesobb a Gyilkos mezoket. Osszesen het tulelot talaltak a muzeumban.

 

 

 

 

  

 

www.cracktwo.com


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük