| Magyarország

Brutális meg csípés utáni fotók


A köznyelvben csípésként ismert méh- és darázsszúrás veszélyes, mert sok ember allergiás ezen rovarok méreganyagaival szemben. Akár egyetlen szúrás is heves reakciókat válthat ki. A többszörös egyidejű szúrások pedig sokkhoz vezethetnek, mely orvosi szempontból rendkívül veszélyes állapot.Fájdalom, mely komoly mértéket ölthet.
Vörös gyűrűvel körülvett elfehéredett bőrterület.
Méhcsípésnél gyakran látható a szúrás/csípés közepén ottmaradt fullánk, míg darázscsípés esetén ez kevésbé jellemző.
Duzzanat, amely komollyá válhat. Az egész terület sokkal melegebb lehet mint egyébként.
Anafilaxiás sokk (súlyos, a vérkeringés összeomlásához vezető allergiás reakció).
Halál.

Figyeli önmagát, jelentkeznek-e a sokk tünetei (sápadtság, hideg veríték, nyirkos bőr, gyors légzés és pulzus, álmosság, eszméletvesztés).
Mentőt hív, vagy sürgősen elmegy a legközelebbi kórház elsősegélynyújtó helyére, ha sokkot kapott, több csípést szenvedett el, vagy a csípés a száját érte (amely a nyelv/torok duzzanatához vezethet, és akadályozza a légzést).
A szájat ért csípés esetén tegyen jeget a csípésre, hogy a duzzanat kisebb legyen míg a kórházba ér! (Ha csak egy csípés érte és jól érzi magát, a kezeléssel otthon is foglalkozhat.)
Próbálja megtalálni a rovart, amely valószínűleg elpusztult a csípés után, és nézze meg, vajon méh-e vagy darázs! Ha mindez nem lehetséges, emlékezzen rá, hogy a seb közepén ragadt fullánk nagyobb valószínőséggel utal méhre, mint darázsra.
Ha a fullánk a sebben van, távolítsa el csipesszel vagy sterilizált tűvel, ill. tiszta körömmel! Ne nyomja össze, mert ezzel a mérget még mélyebbre juttathatja a bőrben!
A sebet lágyan mossa le vízzel, de kerülje a bőr dörzsölését!
Alkalmazzon gyenge lúgot, pl. szódabikarbóna pasztát/hígított ammóniát, hogy a savas méreg semlegesíthető legyen!<

<<

Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük