| Magyarország

Ferrari valódi bőrrel bevonva? Bizarr és gyönyörű


Ferrari F430 valódi bőrbe bújva

Igazi luxus. De, egyben nagyon kényes is. Vajon hány liter bőrápolószert használnak el ápolására?

Az eredeti F430 kormányán piros motorindító gomb és az F-1-ből egyenes ágon származó ötállású kapcsoló, a “‘manettino” (az olasz “kézi állításból” eredő szó) található.Feladata az elektromos vezérlésű futómű, az utcai autókban elsőként debütáló elektronikus vezérlésű differenciálzár (E-diff), a kipörgésgátló és menetstabilizáló (CST), a váltómű fokozatkapcsolási sebessége, valamint a motorelektronika különböző beállításainak változtatása, és legfőképpen egymáshoz hangolása. A hópihés állás a téli beállításokat aktiválja.

Aerodinamika

Az F430 formatervét a gyár szélcsatornájában tökéletesítették, ötven százalékkal nagyobb leszorítóerőt állít elő, mint a Modena 360. 200 km/óránál ez +45 kg-mot jelent, 300-nál +85-öt. Ez azért sok, mert a maximális érték 280 kg, amiből az első tengelyre 130, a hátsóra 150 jut. A kocsin nincs spoiler, az autó formája és persze aljának kiképzése (ide értve a diffúzort is) ezt feleslegessé teszi.

A Ferrari F430-at 2004. szeptember 21-én mutatták be a nagyközönségnek, a Párizsi Autószalon-on. A Ferrari legkisebb autóját, az F360-at váltotta le. Tulajdonságaiban nagyon hasonlít a Ferrari Enzo-ra. Jellemzői: keskenyebb fényszóró, megújult első lökhárító és az Enzóéra hasonlító hátsó lámpák.
c

Forrás: Cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük