| Magyarország

Ha empatikus vagy sikeres lehetsz!


empathy_iStock_000014568753Medium-2-840x550

Ért a munkatársak nyelvén, inspiratív személyiség, nem kivételezik senkivel, nem állítja magáról, hogy mindent tud és időnként kikéri a kollégák véleményét. Többek között ilyennek látják vezetői tanácsadók az ideális munkahelyi vezetőt.Szakértelem, beleérző képesség, szociális érzékenység

A szakember szerint egy jó értelmi intelligenciára, szakmai hozzáértésre mindenképpen szükség van. “Képes beleélni magát a beosztottak helyzetébe is. Tudnia kell az alkalmazott nyelvén akkor is, ha adott esetben a leépítés tényét kell közölni. Az emberségesen viselkedő főnök mindent megtesz a helyzet elviselhetőbbé tétele érdekében: szakmai segítséget ígér, referencialevelet ír vagy felhívja az elbocsátott figyelmét valamilyen hasznos szakmai továbbképzésre”- magyarázza.

A mindennapi viselkedésen is nagy a hangsúly. A jó főnök nem “üzletelő gép” – a profittermelésen túl a dolgozó emberi oldalát sem téveszti szem elől “- teszi hozzá. A jó vezető ugyanakkor inspiratív, képes személyiségével az aktuális céloknak megfelelő irányba húzni a munkahelyi csapatot.

Stepping1
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük