| Magyarország

Húsz millió forintot kapnak a korai fejlesztéssel foglalkozó szervezetek


Húsz millió forintot oszt szét tizenegy korai fejlesztéssel és gyermek-egészségvédelemmel foglalkozó szervezet között a CIB Alapítvány.

Idén tavasszal írta ki legújabb Tenni tudunk pályázatát az alapítvány olyan közhasznú szervezetek számára, amelyek korai fejlesztésre és gyermek-egészségvédelemre koncentrálva indítanak fél éven belül lezáruló projekteket. A 71 beérkezett pályázatot egy háromtagú, külső szakemberekből álló előbíráló bizottság értékelte. A legtöbb pontot kapott pályázatok közül a június 21-i kuratóriumi ülésen 11 szervezet részére mintegy 20 millió forint értékű támogatást ítélt meg a szervezet – közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel.A pályázat célja a korai fejlesztésre szoruló gyermekek esélyegyenlőségének, életminőségének javítása, fejlesztésük támogatása, a velük foglalkozó szakemberek, oktatók, szülők és egyéb támogatói csoportok segítése volt.

Támogatást nyert a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, Az értelmi fogyatékosok fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány, a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány, a Gézengúz Alapítvány, a Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért, a Pejkó Civitan Rehabilitációs Lovas Klub, a Lépjünk, hogy léphessenek! Egyesület, a Kérlek, Segíts… Alapítvány, a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete, a Nem Adom Fel Alapítvány és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa.

A pénzintézet alapítványa több mint 10 év alatt mintegy 100 projekt megvalósításához 300 millió forintot meghaladó támogatással járult hozzá.

– Budapest, 2016. július 21., csütörtök MTI –
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük