| Magyarország

I-Phone és Apple fanok! Ezt nektek ajánljuk!


Самые красивые в мире магазины Apple

Самые красивые в мире магазины AppleСамые красивые в мире магазины Apple

Самые красивые в мире магазины Apple

Самые красивые в мире магазины Apple

Самые красивые в мире магазины Apple

Самые красивые в мире магазины AppleElektromérnök 1975-ben egy újszerű számítógépet tervezett, amely az elektronika iránt érdeklődő amatőrök igényeinek felel meg.

Barátja Steve Jobs üzleti lehetőséget lát a számítógépben és ráveszi Wozniakot, hogy szándéka ellenére próbálják meg értékesíteni a terméket. Miután pénzt szereztek – Jobs kocsiját, Wozniak számológépét adta el – hozzákezdtek a cég alapításhoz. Jobs, hogy az esetleges vitás helyzetekben a patthelyzetet elkerüljék felkéri Ataris munkatársát – a vállalkozások területén már tapasztalt – Ronald Wayne-t, hogy csatlakozzon ő is a céghez. Így 1976. április 1-jén mindhárman aláírták az alapító okiratokat. Wayne azonban 11 nap múlva – korábbi vállalkozásainak rossz tapasztalata miatt – aggódni kezd és inkább kilép a cégtől, eladja 10%-os részesedését 800 dollárért.

Самые красивые в мире магазины Apple

Самые красивые в мире магазины Apple

Sok teória jelent meg, hogy miért kapta a szokatlan Apple (alma) nevet a cég. Az egyik közismert vélekedés szerint Newton legendás almája volt a névadó, azonban Steve Jobs ezt tagadta.Valójában meghökkentő nevet kerestek, ami vicces és barátságos, de nem akartak olyan nevet adni, ami megszokott volt akkoriban a szakmában. „Éppen gyümölcs diétán voltam és egy almaültetvényről tartottam hazafelé” emlékezett vissza Jobs 2010-ben. Nem is szólva arról hogy így az „A” kezdőbetű miatt előre kerültek a céges listákban. Jobs minél előbb szerette volna a cégalapítást befejezni, így mivel egy napon belül nem jutott jobb eszükbe, maradt az Apple név.

A newtoni eredet elképzelésnek az lehet az alapja, hogy alapítás után Ronald Wayne az Apple I értékesítésekor rajzolt egy logót, ahogy Newton ül egy almafa alatt, de ez már névválasztás után volt és nem is tartották meg később ezt az irányt

Самые красивые в мире магазины Apple

forrás: pirojok


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük