| Magyarország

Igazi hősök a mentősök – Az eset a napokban történt


A történet, melyben egy 24 és fél hetes magzatot mentettek meg a mentősök, mára már bejárta a világot. Az OMSZ Facebook oldalán 3786 megosztást kapott és közel 900 hozzászólást, melyben gratulálnak a mentőszolgálat embereinek a hősies tettükért.

“Egy 24 és fél hetes magzatot élesztettek újra BajtársainkNéhány nappal ezelőtt későn este a Központi Irányítócsoporthoz érkezett hívás, hogy a Fővárosban egy fiatal 24 és fél hetes kismama görcsöl. Bajtársaink hamar a helyszínre érkeztek, ahol a nagymama sírva szaladt ki, hogy a baba éppen most született meg és úgy látja, halott. Az ápoló és a gépkocsivezető befutottak a lakásba, ahol a sokkos állapotban lévő édesanya a fotelben ült, lába között köldökzsinóron élettelen gyermekével. A gépkocsivezető bajtárs értesítette a mentésirányítást, ahol telefonos munkatársunk riasztotta a Peter Cerny Koraszülött Alapítványt és a 72-es eset kocsit.

Gyors vizsgálat után kiderült, hogy a baba nem lélegzik és szíve mindössze 60-al vert, ami folyamatosan csökkent. Bajtársaink a konyhaasztalon helyet csináltak az ellátáshoz, az újszülött melegítéséhez lámpát tettek a baba fölé és oxigén adása után a köldökzsinórt elvágták. Az anyukánál shockfektetést alkalmaztak és Dr. Kocsis Tibor szolgálatvezető főorvos telefonon történt segítség nyújtásával megkezdték a baba szájjal történő lélegeztetését, amelynek hatására szép lassan kúszott fel az újszülött pulzusa, majd a spontán légzése is elindult, végül megmozdult és gőgicsélt.

Ekkorra már megérkeztek a Cerny Alapítvány munkatársai is, akik stabil keringéssel és légzéssel átvették az újszülöttet. A kiérkező 72-es esetkocsi munkatársai pedig a sokkos állapotban lévő fiatal anyuka szakszerű ellátását kezdték el. Bajtársaink az újszülött kisbabát és az édesanyát kórházban szállították és stabil állapotban átadták.

A mentésben résztvevő Bajtársaink: Papp Márió ápoló, Németh Péter gépkocsivezető, Léránt Dávid mentőtiszt, pesterzsébeti állomásvezető, Galkó Pál gépkocsivezető mentőtechnikus és Orosz Máté szakápoló, tiszthallgató. A babának és az édesanyának jó egészséget és sok boldogságot kívánunk, Bajtársainknak pedig gratulálunk és további sok sikert kívánunk.”

Az alábbi írás olvasható az OMSZ Facebook oldalán.Forrás: OMSZ Facebook


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük