| Magyarország

Így tisztítsd a kerti bútort!


Műanyag

A fehér műanyag bútorok tisztításához vízben keverj össze konyhai mosogatószert és mosáshoz használatos fehérítőt, majd egy ronggyal vidd fel a bútorra és hagyd hatni 10–15 percig! Színes bútorok esetében a fehérítőt – értelemszerűen – hagyd ki! Ezután alaposan mosd le tiszta vízzel: legegyszerűbb, ha ezt kerti slaggal teszed, de ha erre nincs lehetőséged, a vizes rongy is megteszi. Ha megszáradt, töröld át a bútort autópolírozó folyadékkal – így tovább megőrzi a fényét és a színét.Fa és fonott

Nedvesíts meg egy puha kefét, mártsd növényi olajat tartalmazó szappanba és ezzel dörzsöld át a bútor felületeit! Ha a tisztítás ellenére is túlságosan fakónak látod a bútort, sörrel átitatott ronggyal is töröld át! Végül bútorviasszal vagy méhviasz és növényi olaj (pl. szója, olíva) keverékével fényezd fel! Az ilyen típusú bútorokat legalább kéthetente ápold!

Kovácsoltvas

Ecettel vagy citromlével átitatott ronggyal tisztogasd a bútort, különös tekintettel a rozsdásodásnak indult felületekre! Ha makacs a rozsda, készíts pépet vízből és szódabikarbónából, vidd fel a rozsdás részekre, hagyd hatni néhány percig, majd súrold le, végül nedves ronggyal töröld át!

terasz_kert_kerti_butor-61inspiralo_foto_a_kerti_elethez_01Alumínium

Egy nedves ruhára csöpögtess konyhai súrolószert és először ezzel tisztítsd le a bútort! Ezt követően slaggal, vagy ennek hiányában nedves ronggyal mosd le! Száradás után kend át autópolírozóval!


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük