| Magyarország

Lufival szálló ház!


Meseszerű csodaként könnyen elképzelhető a luficsokron szálló házikó képe, na de a valóságban? Pedig létezik. Mindössze egy csapat tudósra, mérnökre, világszínvonalú ballonpilótára, egy megfelelő kialakítású házra és rengeteg léggömbre van szükség, és már szállhatunk is.

A mára híres Fel! című animációs filmben ennél ugyan lényegesen egyszerűbb volt ez a mutatvány, de a nehézségek megsokszorozódásával talán még nem veszít a szépségéből a valóság sem. Ki ne akarna ugyanis saját jól megszokott tárgyai között utazni akár a világ másik végére is?
A különleges jármű egy új, a legnagyobb ballon klaszter repülés világrekordját állította be. A sztorit a National Geographic Channel „Milyen nehéz lehet ez?” című – a magyar címét lehet másképpen fordították – műsorában lehet megnézni. Az alapötletet tényleg az animációs film biztosította, hiszen ennek nyomán indult be a szakemberek fantáziája, arra vonatkozóan, hogyan is lehetne ezt megoldani. A próbálkozást pedig – mint a mesében is – siker koronázta, hiszen valóban láthattak egyesek az égen egy sok héliummal töltött lufin szárnyaló házikót. 

forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük