| Magyarország

Mesebeli házikó csokiból!


hozzávalók / 10 adag

  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg liszt
  • 2 csapott tk sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 45 dkg áfonya- vagy ribizlidzsem
  • 1 üvegcse keserű mandulaaroma
  • 7 dl tejszín
  • 1 cs vaníliaízű krémpor (hidegen kikeverhető)
  • 30 dkg ét tortabevonó
  • 1 cs marcipánízű cukormáz

Díszítéshez:

  • különböző kekszek (én pl. magam sütöttem rá formákat egy kis margarinos tésztából)
  • mandula
  • porcukor

ajánlat

A 30 dkg csoki helyett lehet kb. a fele is, és lehet tejszín helyett 2-3 ekolaj (gőz fölött olvasztva).

elkészítés

  1. Kb. 30 cm-es dobozforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. 3 tojást szétválasztunk, a fehérjéket 4 ek vízzel kemény habbá verjük.
  3. Beleszórunk 1cs vaníliás cukrot,15 dkg cukrot, egyenként beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, beleszitálunk 10 dkg keményítővel és 1 tk sütőporral elvegyített 10 dkg lisztet.
  4. A masszát a formába simítjuk, és 25-30 percig sütjük. A megmaradt tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, keményítőt, sütőport és lisztet is összedolgozzuk, belekeverjük a kakaóport, és a formába még egy piskótát sütünk. Mindkét piskótát keresztben 3 felé vágjuk.
  5. A megmelegített dzsemet az aromával ízesítjük, és 2 evőkanállal félreteszünk.
  6. 5 dl tejszínt félkeményre felverünk, majd beledolgozzuk a krémport.
  7. A legalsó kakaós lapot dzsemmel vékonyan megkenjük, rásimítunk kevés krémet, és a legalsó világos lappal betakarjuk. Dzsemmel, krémmel ezt is megkenjük, maradék piskótát, dzsemet, krémet  hasonlóképp egymásra rétegezzük. Legfelülre világos lap kerüljön. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. Hosszú pengéjű késsel a felső, hosszanti oldalától kezdve átlósan félbevágjuk.
  9. A félretett dzsemet felmelegítjük, és a torta hosszanti oldalaira kenjük. A felső süteménydarabot óvatosan leemeljük, megfordítjuk, és a két részt a lekváros felüknél hasáb alakúra összeillesztjük.
  10. A bevonót felaprítjuk, majd a maradék tejszínben alacsony hőfokon megolvasztjuk. Végül a házikót a csokival
  11. bevonjuk (míg meg nem szilárdul, addig lehet rá kekszeket rakni).
  12. Ha megszáradt a csoki, akkor jöhet a ház tetejére a cukormáz, ami a havat jelképezi. Elkészítése a zacskón leírtak szerint. Megszórjuk mandulával, porcukorral.

Forrás: www.cracktwo.com




50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük