| Magyarország

Nagymamáink praktikái


Legelőször is a mosási szokásokkal kezdeném. A legegyszerűbb megoldás a mosópor, mosószer illetve az öblítő kikerülésére az Indiában honos mosódió használata. A következő helyen például még próbacsomagot is vásárolhatunk belőle. ( itt ) Azért is jó ez a megoldás, mert öblítő sem kell mellé, hiszen természetes módon tisztítja a ruhákat. Csupán annyit kell tennünk, hogy a zsákocskába, vagy egy szimpla zokniba 3-4 szemet teszünk, és elhelyezzük a ruhák között. Ráadásul többször is használhatjuk őket, forró vízben kétszer, hidegben pedig akár 5-ször is. Továbbá vízlágyító hatással is rendelkezik, így a mosógéped is ápolod vele. Ugyanakkor a tusfürdőnket, és samponunkat is kidobhatjuk, hiszen ezek helyett is használható.  Ugyanakkor nem irritálja sem a babák, sem a bőrbetegek bőrét sem.

Ezek után egy kevésbé érdekes, de olcsóbban megoldható alternatívát ajánlunk a figyelmetekbe. Ez nem más, mint a mosószappan.  Rendkívül olcsón beszerezhető (itt), és nem is nehéz használni. Egy egyszerű házi reszelőn kell aprítani belőle annyit, mintha mosópor lenne, ezt a ruhák közé tenni, és indítani is a mosást.
Továbbá ott van a mosószóda, aminek szintén vízlágyító hatása van. 1-2 kanál elég is belőle egy mosáshoz, akár keverhetjük is a mosószappannal. Egy kis vízben feloldjuk, és úgy tesszük a ruhákhoz. Vásárlásra példa: (itt)

Egy további érdekesség, hogy ha ragaszkodunk a ruháink öblítéséhez, akkor sem kell drága szereket venni. Az ecet megfelelő oldás mellett rendkívül jó öblítő, lágyítja a ruhákat, élénkíti a színeket. Ráadásul egyáltalán nem lehet a ruhákon érezni a jellegzetes illatát. Kb. 30 ml-t kell feloldani egy kis vízben, s úgy adni a ruhákhoz.

További vásárlási pontokat találhatunk itt (http://zoldterkep.hu/map?locale=hu )
Forrás:

http://haerdekel.hu/
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük