| Magyarország

Sorozatgyilkosok TOP15, I. rész A TOP5


A sorozatgyilkos olyan ember, aki kettő, vagy több embert gyilkolt meg, kettő, vagy több bűneset során bizonyos idő alatt, elsősorban pszichológiai okokból.

Vannak bizonyos hosszúságot elérő szünetek a gyilkosságok között, amelyek időtartama a néhány órától, akár a néhány évig is terjedhet. Ezen a listán a 20. századi sorozatgyilkosok szerepelnek, napjainkig bezárólag, az általuk megölt áldozataik száma alapján rangsorolva. Sok esetben a feltételezett, vagy bírósági tárgyalás és bűnügyi nyomozás által feltárt gyilkosságok száma eltér a valós illetve az elkövető által bevallott adatoktól.1

A sorozatgyilkosok összetett természetének köszönhetően bűncselekményeik beismerése során földrajzi, illetve időbeli ellentmondásokba ütköznek, melyekből a nyomozók összefüggésekre derítenek fényt, illetve következtetéseket vonnak le a lehetséges indítékokat illetően. Hogy összevethessék ezeket számtalan kategóriát állítottak fel a rendőrök, hogy jóval pontosabban tudják meghatározni, valamint bizonyítani a sorozatgyilkosok tevékenységét.

A táblázat negyedik oszlopában szerepelnek azok az adatok, amelyek a gyilkosra rábizonyított eseteket tartalmazzák, míg az ötödik oszlopban az áldozatok feltételezett, vagy becsült száma szerepel. Ezen bűntények közül némelyik mind a mai napig megoldatlan, de a lista tartalmazza, mivel feltehetően szintén sorozatgyilkos volt az elkövető, annak ellenére, hogy ezt kétséget kizáróan nem sikerült bebizonyítani.

TOP1

Luis Alfredo Garavito
Kolumbia
90s évek
Áldozatainak bizonyított száma 138
Áldozatainak feltételezett száma 172-400+Luis_Alfredo_Garavito_Cubillos

Gyerekgyilkos, szadista és pedofil, akit csak “La Bestia” (A Bestia) néven emlegetnek. 138 gyilkosságért ítélték el, de feltételezhetően több mint 400 áldozatot szedett, akik leginkább utcagyerekek voltak. 1853 évre ítélték el, de ezt 30 évre csökkentették, majd a hatóságok munkájának segítése miatt 22 évre csökkentették.

TOP2

Pedro Alonso López
Kolumbia,Peru,Ecuador
1969-1980
Áldozatainak bizonyított száma 110
Áldozatainak feltételezett száma 310-350+

letöltésGyerekgyilkos és pedofil, akit az Andoki Rém néven ismernek. Fiatal 8 és 12 év közti lányok voltak célpontjai. 1980-ban tartóztatták le és 1983-ban ítélték el 110 rendbeli gyilkosságért, ezzel szemben 300 ember meggyilkolását vallotta be, ám a pontos szám nem ismert. Annak ellenére, hogy ő volt a 20. század legádázabb gyilkosa, 1998-ban szabadlábra helyezték. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

TOP3

Daniel Barbosa
Kolumbia, Ecuador
1974-1986
Áldozatainak bizonyított száma 72
Áldozatainak feltételezett száma 150

Gyerekgyilkos, akit 150 ártatlan, elsősorban szűz lány meggyilkolásával vádoltak. 72 gyilkosságot vallott be és Pedro Alonso López-zel egy börtönbe zárták. Figyelembe véve intelligenciáját úgy tartják róla, hogy mostohaanyjának gyermekkori bántalmazásai motiválták bűntetteinek elkövetésére. Fiatal lányokat fojtott meg Kolumbiában, majd elkapták, de megszökött, ezután Equadorban kezdett gyilkolni, de újra letartóztatták és börtönbe vetették. A börtönben ölték meg.< TOP4 Pedro Rodrigues Filho Brazília 1967-2003 Áldozatainak bizonyított száma 71 Áldozatainak feltételezett száma 100+ vampirode

128 évre ítélték el, de a brazil törvények alapján ebből maximálisan is csak 30 évet kell letöltenie. Azt állította, hogy több mint 100 áldozatot szedett, ebből 47 fogvatartott volt. Megölte apját, majd a szívéből evett egy pár falatot. Első két áldozatát 14 évesen ölte meg és először 1973-ban volt letartóztatva.

TOP5

Gary Ridgeway
Amerikai Egyesült Államok
1982-2000
Áldozatainak bizonyított száma 71
Áldozatainak feltételezett száma 71-90+

Gary_Ridgway_1982_Mugshot

Kamionfestőként dolgozott és 71 nő meggyilkolását ismerte be. Az Egyesült Államok legtöbb áldozatot követelő gyilkosa a Green Reiver-i Gyilkos néven vált ismertté. Majdnem minden célpontját Seatle környékéről szemelte ki. Egyszer egy prostituált kínálta fel neki szolgáltatásait, majd ő a Green River partjára vitte és ott megfojtotta. Miután áldozatait megölte, tetemüket a víz közelében rejtette el. Feltételezhetően több mint 90 áldozatot szedett, ebből 71-et vallott be, de csak 48-at tudtak rábizonyítani.

Forrás
WIKIPEDIA


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük