| Magyarország

Tállai András: kedvező változásokat hoz az adótörvény-csomag a családoknak és a vállalkozásoknak


Kedvező változásokat hoz az Országgyűléshez beterjesztett adótörvény csomag a családoknak és a vállalkozásoknak – hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán az M1 csatornán.

Kifejtette: a kormány csökkenti a baromfihús, a friss tej és a tojás, az éttermi, illetve az internetes szolgáltatások általános forgalmi adóját.Ez összesen 55 milliárd forintot hagy az embereknél, ha ehhez a személyi jövedelemadó törvényben korábban végrehajtott változtatásokat is figyelembe vesszük, akkor egy kétgyermekes családnál ez évi 80-85 ezer forint kedvező változást jelent – mondta.

Az államtitkár elmondta: az áfa csökkentéssel kieső bevételt kormány a dohánytermékek jövedéki adójának az uniós előírásoknak megfelelő növelésével, az üzemanyagok jövedéki adójának világpiaci árhoz kötésével, a gazdasági növekedésből adódó többletbevétellel, a gazdaság fehérítésével pótolja.

Az NGM államtitkára szólt arról, hogy a reklámadónál jelentős szigorítást vezetnek be, amit “magyar google-adónak” is szoktak nevezni. Nem az internetes reklámszolgáltatás a probléma, hanem az, hogy ez után nem adóznak – fejtette ki Tállai András.

A kkv-knál komoly változások lesznek, elsősorban a munkahelyteremtési és -fejlesztési tevékenységet támogatják adókedvezményekkel és korlátok eltörlésével. Újszerű a munkába járás, a munkában tartás, a munkásszállás segítése – emelte ki az államtitkár.

– MTI Budapest, 2016. május 4. –
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük