| Magyarország

Tündéri bébi teknősök első útja!


 

 

  

 2013 július elsején 120 álcserepes teknős kezdett el mászni kezdett kifelé a fészekből Bonaire szigeten a Karib-tenger déli részén, Venezuela partjai közelében.
Az álcserepesteknős trópusi, szubtrópusi tengerekben, és a mérsékelt égöv melegebb vizeiben honos. Az elterjedési területeit érintően egységesen, kétévente párosodnak, általában félreeső lagúnákban és elhagyott szigeteken, majd a tengerparton fészkelnek. A megtermékenyített nőstények az éjszaka leple alatt felvonszolják nehéz testüket a tengerpartra. Olyan területet választanak ki, melyet meg tudnak tisztítani a törmelékektől, a kavicsoktól, majd ide gödröt ásnak a hátsó végtagjaik segítségével. A teknősmama ezután lerakja a gödörbe fészekaljnyi tojását, és befedi homokkal. Majd körülbelül 50 nappal később kikelnek a kicsinyek.

 

Ezek a kicsinyek egy repülőtér közelében látták meg a napvilágot. A kikelt teknősök a legfényesebb pont felé tartanak, ami általában a Hold az óceán felett, de félő volt, hogy a repülőtér fényei félrevezetik a kicsinyeket, ezért önkéntesek egy csoportja sorfalat állt, nekik, hogy a jó irányba haladjanak. A szerencsés önkéntesek részesei lehettek a természet egy csodás eseményének. 

 

 

 http://www.cracktwo.com/


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük