| Magyarország

Cimke: iskola

Tanévkezdés - Előkészületek Debrecenben

Balog: a pedagógiai szakszolgálatok megerősítése a köznevelési rendszer sikerének egyik kulcsa

A pedagógiai szakszolgálatok megerősítése a köznevelési rendszer sikerének egyik kulcsa – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere pénteken Székesfehérváron, A pedagógiai szakszolgálatok hete című rendezvénysorozat nyitókonferenciáján.

Részletek

Tanévkezdés – több mint ötvenezer diák kezdi meg tanulmányait református oktatási intézményekben

Több mint ötvenezer diák kezdi meg hamarosan a tanévet az ország református köznevelési intézményeiben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel. A Magyarországi Református Egyház köznevelési intézményének közös tanévnyitó ünnepségét hétvégén tartották Túrkevén.

Részletek

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló iskolások javára indított országos akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Iskolakezdés együtt! címmel rászoruló iskolások javára indított országos akciót szerdán az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as adományvonalon.

Részletek

Minimum 15 ezer forintba kerül az iskolakezdés egy felmérés szerint

Az iskolakezdés legalább 15 ezer forintba kerül a magyar családoknak, a legtöbben már augusztus elején elkezdik a szükséges eszközök beszerzését – derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb felméréséből, amelyet kedden juttatott el az MTI-nek.

Részletek

Tudta, hogy kiskorú gyermekének van ingyenes balesetbiztosítása?

Sok szülőnek fejfájást okoz a nyári szünet. Induljunk ki abból, hogy sokan nem tudnak a nyári szünetre annyi szabadságot kivenni, mint amennyit a gyerek otthon fog tölteni. Vagy gondoljunk bele, mennyi szünet is van egész éven talán négy szülő szabadsága is kevés lenne rá.

Részletek

Szülők, figyelem, így juthatsz 33 ezer forint iskolakezdési támogatáshoz!

Hogyan is kaphatok iskolakezdési támogatást az iskoláskorú gyermek(ek) után? Milyen feltételeknek kell megfelelni és pontosan mennyi is jár? Most mindent tisztázunk!

Részletek

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló rendelet

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet hétfőn a Magyar Közlönyben, a következő tanévben több tematikus hét is lesz majd az iskolákban.

Részletek

A PM csatlakozott a “Nem leszek suliban” akcióhoz

A Párbeszéd Magyarországért csatlakozott a Nem leszek suliban akcióhoz és a “kockás inges” mozgalomhoz is, mert szerintük ma Magyarországon a tanárok és a szülők kezdeményezése adhat érdemi visszajelzést a közoktatási rendszernek – mondta Tordai Bence, a PM szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

Részletek

Egy buddhista akadémia élete képekben!

Larung Gar Buddhista Főiskola, más néven Serthar buddhista Intézet, a Larung völgyben 4000 méter magasságban, a Sertar megyében.

Részletek