| Magyarország

A mérgező tó, melyben mégis fürdenek az emberek!
Egy használaton kívüli kőfejtő Kék Lagúna nevű bányatavának vizét feketére kellett festeni, hogy elrettentsék a turistákat a fürdőzéstől az angliai Derbyshire megyében.

A helyi önkormányzat azért volt kénytelen intézkedni, mert az emberek nem tudtak ellenállni a tavacska türkizkék színének annak ellenére, hogy a rengeteg szemét mellett még autóroncs is volt benne, és pH-értéke szerint mintha fertőtlenítőben mártóztak volna meg – adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

Ugyan a fekete víz nem igazán esztétikus, mégis van már bizonyítéka a festék hatásának, hiszen a fürdőzni érkezők visszarettentek, ahogy észrevették, hogy “mégsem a Bahamákon vannak”.A Harpur Hill melletti bányató vizének pH-értéke 11,3, ami kiemelkedően lúgosat jelent, tele van szeméttel és állati tetemekkel, ráadásul rendkívül hideg. Partján tavaly a veszélyre figyelmeztető feliratokat helyeztek el, ám az úszók veszélyérzetét legyőzte a ragyogó kékség vonzereje. A szín egyébként a bánya kőzetének lúgos vegyi anyagától származik.forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük