| Magyarország

Az életet adó, sejteket alkotó igazi csoda!


A vizet megérteni nem más, mint megérteni a világegyetemet, a természet csodáit és magát az életet.” Vizet mindennap fogyasztunk, így érdemes közelebbről is megismerkednünk vele. Az alábbi érdekes információk segítenek, hogy jobban megismerd a vizet, és talán ösztönöznek is a napi bőséges folyadékfogyasztásra.A felnőtt emberek testének 65-70%-a víz. Idősebb korra ez az arány jelentősen csökken. A különböző szervek eltérő mértékben tartalmaznak vizet, így az agy kb. 78%-a, a szív 77%-a, a szem üvegtestének 99%-a, vérünk 86%-áll vízből.

 • Egy ember egy év alatt több mint 1000 liter folyadékot fogyaszt el.
 • A veséken naponta kb. 180 liter testnedv folyik át.
 • Víz szükséges az ízületek rugalmasságának megőrzéséhez.
 • A víz jó oldószer, feloldja a testben a méreg- és salakanyagokat, megszabadítja a szöveteket és a szerveket a lerakódásoktól.
 • A víz nélkülözhetetlen az emésztéshez, serkenti az anyagcserét, segít szabályozni az étvágyat. Az egészséges testsúly megőrzéséhez nagyon kell figyelni az elegendő folyadékfogyasztásra. Némelyeknél a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk – sokan ezért híznak el.
 • Verejtékezéssel, légzéssel, vizelettel és a széklettel általában 2-2,5 liter víz távozik, ezt a mennyiséget minden nap pótolnunk kell.
 • A víz növeli az energiaszintet. A napközbeni fáradtság, tompultság egyik oka a dehidratáltság is lehet.
 • A kevés folyadékfogyasztás fejfájást is okozhat.
 • Egy darab, szilárd talajon eldobott cigarettacsikk körülbelül egy köbméternyi talajvizet szennyez össze. Ha ugyanazt a cigarettacsikket közvetlenül vízbe dobják, a tönkretett víz mennyisége nagyjából az ötszörösére növekszik.
 • A Föld vízkészletének mennyisége állandó, nem változik. Csupán vándorútra kel, eközben többször megváltoztatja halmazállapotát. A nap sugarai felmelegítik a vízfelszínt, melynek hatására a vízcseppek gőzcseppekké alakulnak, és felemelkednek. A gőzcseppekkel teli meleg levegő lehűl, ekkor a gőzcseppecskék ismét vízcseppecskévé alakulnak, melyből felhők lesznek. A felhők egy részéből a vízcseppek visszahullanak a tengerbe. Másik részét a szél a szárazföld felé tereli, és ott csapadék formájában a földre hull. A lehullott vízcseppek egy része visszajut a folyókon keresztül a tengerekbe, másik része beszivárog a talajba. A földbe szivárgott víz jelentős részét a növények felveszik. A felvett víz nagy részét leveleiken keresztül párologtatás útján visszajuttatják a légkörbe.
 • A víz képes információt másolni és tárolni. Az óceánok vize emlékeket őriz a benne élő élőlényekről. A gleccserek a talán a bolygó történetének évmillióit rejtik magukban.
 • vízA földre hullott hópelyhek alakja mindig más és más. Masaru Emoto hókristályokat fényképezett le. Megfigyelte, hogy nincsen két egyforma hópehely, mindegyik teljesen egyedi: még ha felolvasztjuk és újra lefagyasztjuk, akkor is pontosan ugyanazt a mintát fogják képezni. 
 • Hallottál róla, hogy a víz szerkezete megváltozik zene, képek, szavak vagy gondolatok hatására? Dr. Masaru Emoto japán kutató új módszerrel kezdte vizsgálni a víznek ezt a képességét. Egy új eszközt használt, a mágneses rezonanciaanalizáló (MRA) készüléket, amely láthatóvá teszi az emberi szem számára a vizsgált anyagokban lévő energiákat.Az emberek több mint fele krónikusan vízhiányos. A szomjúság csökkentéséhez sokan cukros üdítőket isznak, pedig azok alkalmatlanok a szomjoltásra, hiszen a cukor lebontásához is folyadék kell. Az üdítőitalok vízelvonó anyagokat is tartalmaznak. Eltávolítják az őket feloldó vizet, és szervezetünk víztartalékaiból is elvonnak. Egy pohár kóla, akár két pohárnyi vizet is elvon a szervezettől.

Az ásványvizekben oldott ásványi anyagok szervetlen kötésben találhatók, melyek csak nagyon kis mértékben képesek beépülni a szervezetbe, viszont a veséinknek annál nagyobb munka ezek kiürítése.Forrás: newsdumper


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük