| Magyarország

Okos cipő védi az időseket


Az okos telefon, az okos tévé, az okos sütő és az okos zokni után most itt az első okos cipő. 🙂

cipőAz idősebbek körében sajnos igen gyakori a hirtelen egyensúly-vesztésből eredő véletlen elesés: felmérések szerint a 65 év felettiek harmada szenvedett már emiatt komolyabb sérülést, a 80 év felettieknek pedig gyakorlatilag már mind volt egy-egy komolyabb esése. Egy izraeli cég most a legmodernebb technológiát hívja segítségül az ilyen balesetek elkerülése végett.

A B-Shoe Technologies által kifejlesztett vadonatúj olyan szenzorokkal van felvértezve, melyek időben érzékelik, ha a cipőt viselő személy hirtelen elveszti az egyensúlyát, és azonnal reagál annak érdekében, hogy lehetőleg ne következzen be a baleset. Teszi mindezt oly módon, hogy a talpba integrált lánctalpszerű megoldással, illetve az adott lábat villámgyorsan elmozdítja a megfelelő irányba.

Az okos cipőből egyelőre még csak néhány prototípus készült, és a tesztelés nemrégiben kezdődött meg izraeli kórházakban. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új termék pontosan mikor és milyen áron jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük