| Magyarország

Szomorú vidámpark!


New Orleansban, az 510-es út közelében található a Six Flags nevezetű monumentális vidámpark, amit 2000. május 20.-án nyitottak meg. Egészen 2005 nyár végéig a park a gyermekek zsivajától volt hangos. Ekkor sújtott le a több mint kétezer halálos áldozatot követelő Katrina hurrikán. Hatalmas károkat okozott szerte New Orleansban, nem kímélve a vidámparkot sem, ami a katasztrófa következtében jelentősen megrongálódott és víz alá is került.


A park megnyitásakor a Jazzland nevet viselte és az Alfa Smartparks működtette. A hat hullámvasúttal is rendelkező vidámpark nagy népszerűségre tett szert, nyereséget hozott, ezáltal folyamatosan fejlődött. 2003-ban vette fel a Six Flags New Orleans nevet. Ekkor kapta meg legújabb hullámvasútjait, a Batman: The Ride és a The Jester nevezetűt. Ez utóbbit Texasból hozták.

Az újonnan épült vízi parkot 2005. augusztus végén tervezték átadni a nagyközönségnek, de a Katrina hurrikán közbeszólt; soha nem használhatták ezt a szórakoztató elemet. (Pont úgy, mint ahogy a csernobili katasztrófában kitelepített Pripjaty városában épült vidámpark sem okozhatott örömöt egyetlen gyermeknek sem, hiszen megnyitóját a katasztrófa után hat nappal, május 1.-re tervezték.)
A park utolsó működési napja 2005. augusztus 21.-e volt.

forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük