| Magyarország

Átok ül Superman szerepén!


famous_curses_07

Bénulás, gyerekhalál, öngyilkosság, karriercsőd… A Superman-szerepet Hollywoodban sokan elátkozottnak tartják, mert ilyen sorsot tartogatott a figurát alakító színészeknek. Vajon Henry Cavill megtöri az átkot?Minden a tévés Supermannel, George Reevesszel kezdődött. A színész 1952 és 1958 között játszotta az S betűs szuperhőst a Superman kalandjai című tévésorozatban. A nézők annyira azonosították a szerepével, hogy nem kapott normális szerepeket mellette, ami nem érintette túl jól. Egy esetben előfordult, hogy az egyik jelmezes haknijakor egy fiú pisztolyt rántott, mert egy lövéssel akarta bizonyítani, hogy kedvenc figurája valóban sebezhetetlen.

Reeves a szemtanúk szerint óriási lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, mivel úgy győzte meg a fiút a fegyver letételéről, hogy azt mondta: ha lepattan róla a golyó, akkor másoknak komoly baja eshet. Az incidenst akkor megúszta, viszont 1959-ben tragédia érte. Otthonában találtak rá egy fejlövéssel, mellette egy Luger pisztollyal, csakhogy a fegyveren egyáltalán nem voltak rajta Reeves ujjlenyomatai. 

Lee Quigley neve talán még a Superman-rajongóknak se mond túl sokat, pedig ő is alakította a szerepet, csakhogy még csecsemőkorban. Ő volt az űrbe kilőtt kisbaba a legendás 1978-as filmben. Hozzá fűződik a legszomorúbb történet. Quigley tizennégy évesen, játék közben véletlenül oldószert lélegzett be, ami azonnal a halálához vezetett. 

A lovasbaleset

Az atletikus alkatú Christopher Reeve neve gyakorlatilag egyet jelent Supermanével, és a sors furcsa fintoraként épp egy ilyen kicsattanóan egészséges férfi kényszerült tolószékbe, pedig az egész világ úgy ismerte meg őt, mint az embert, akit képtelenség megsebezni. Négy filmben játszotta el az ikonikus szerepet, más filmekben igazán emlékezeteset nem is alakított, mielőtt 1995-ben megtörtént volna a baleset. Reeve lovaglás közben esett egy nagyon csúnyát, melynek következtében nyaktól lefelé teljesen lebénult. Ezután még kilenc évig élt, egy-két filmben is feltűnt, de a romló egészségi állapota miatt bekövetkezett szívrohamot a szervezete sajnos már nem bírta ki. forrás: themysteryworld.


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük