| Magyarország

Jesszusom Nicolas Cage mindenütt ott van!
Nicolas Cage eredeti nevén Nicolas Kim Coppola (Kalifornia, Long Beach, 1964. január 7.), Oscar-díjas amerikai színész. Saját filmes cégén belül (Saturn Films) rendezőként és producerként is közreműködik. Jellemző magyar szinkronhangja Józsa Imre.

1994-ben Cage már elismert színésznek számított. Filmenkénti gázsija négymillió dollár körül mozgott, megengedhette tehát, hogy szerepválasztását ne a felajánlott összeg, hanem a forgatókönyv minősége befolyásolja. Mike Figgis ez időtájt keresett főszereplőt kis költségvetésű filmjéhez, a Las Vegas végállomáshoz.

A szerep nehéz és lehangoló (egy kiégett férfi halálra issza magát egy prostituált társaságában), a gázsi kicsi (tizede a színész átlagos óradíjának), Cage mégis elfogadta Figgis ajánlatát. A színészi befektetés jócskán megtérült, Cage ugyanis elnyerte a legjobb férfiszínésznek járó Oscar-díjat, s ezzel nemcsak renoméja, de piacképessége is sokszorosára emelkedett. Következő filmje már igazi kasszasiker, s egyben az akciófilmek világába tett egyre hosszabbra nyúló kirándulás kezdete. A szikla Cage és Jerry Bruckheimer producer első közös vállalkozása, melyet még két másik – a Con Air – A fegyencjárat és a Tolvajtempó (2000) – követ.

Az utolsó dobás feszült thriller a Hitchcock-utód, Brian De Palma rendezésében, az Angyalok városa lírai szerelmi történet Meg Ryannal, a 8 MM a pornóipar világába lemerülő magánnyomozó drámai története – Cage filmszerepei továbbra is változatosak.

forrás: themysteryworld


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük