| Magyarország

A legnépszerűbb márkák újragondolva!


A Nestlé a világ legnagyobb élelmiszer ipari vállalata és Svájc legnagyobb iparvállalata. A vállalatot Henri Nestlé alapította 1866-ban a svájci Veveyvárosában.A cég logója egy fészek, mivel a Nestlé szó németül „kis fészket” jelent.

1958-ban Enric Bernat alapította céget. Az ötlet úgy született meg hogy amikor ma gyerekek cukorkát vettek egyből meg kellett enniük, vagy elolvadt a kezükben. Nem tudták elrakni későbbre, vagy beszélgetni közben a barátaikkal, esetleg a szüleik elől elrejteni. Így találta ki hogy a cukorkát rászúrja egy botra, így nem lesz ragacsos a gyerekek keze. Eleinte fából volt, csak később kezdtek el használni műanyag pálcikát.

A FedEx Corporation egy amerikai globális szállítmányozó vállalat. Székhelye Memphis, Tennesseeben található. Alapítója Frederick W. Smith. Alkalmazottainak száma kb. 300 ezer (2012). Leányvállalatai aFedEx Office, FedEx Express, FedEx Ground, FedEx Freight, Custom Critical, Supply Chain, Trade Networks, Services.A NESCAFÉ azonnal oldódó kávé története egészen 1930-ig vezethető vissza, amikor a brazil kormány megkereste a NESTLÉ szakértőit: olyan terméket szerettek volna kifejleszteni, melyből pusztán víz hozzáadásával tökéletes kávé nyerhető. Az új termék a NESCAFÉ azonnal oldódó kávé nevet kapta. Az előállítás módja folyamatosan fejlődött, amelynek eredményeként ma már sokféle kávékülönlegesség kapható ezen a néven.A vállalkozást az első világháború után a két Dassler fivér, Adolf és Rudolf> alapította, 1920-ban kezdtek el a szűkös időkben fellelhető anyagokból sportcipőket készíteni. A két testvér közül Adolf volt a feltaláló és újító, míg Rudolf a kereskedői vénával megáldott. Az alapötlet az volt, hogy minden egyes sportágnak más és más jellegű cipőre van szüksége.

A kezdeti próbálkozások után a két testvér Herzogenaurachban megalapította „Gebrüder Dassler”  (Dassler-testvérek) néven a családi vállalkozást. Adolf folyamatosan jelen volt a sporteseményeken és szoros kapcsolatban állt a sportolókkal is, hogy minél jobban megismerhesse az igényeiket. Már a ’20-as évek közepétől kísérleteztek a stoplis cipőkkel. Először az 1928-as amszterdami olimpián viseltek a sportolók Dassler-cipőket.

A vállalatot 1943-ban, 17 éves korában, alapította Ingvar Kamprad. Kezdetben, írószereket, képrámákat, órákat, bizsukat, nylon harisnyákat, pénztárcákat árusított, mindent amihez Kamprad olcsón hozzájutott. Bútorokat csak 1947-től és saját formatervezésűeket 1955-től kezdtek árusítani. Az IKEA nevet az alapítója adta, a nevének és lakóhelyének kezdőbetűiből: Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd (az alapító neve és lakóhelye). Az Elmtaryd tanya, (korabeli írása a mai Älmtarydnek), az Agunnaryd esperesi kerülethez tartozott, jelenleg Ljungby község része.

A kezdetben csomagküldő vállalkozás volt de 1953-ban megnyitotta az első üzletét Älmhultban. Nem messze a régi üzlettől, 1958-ban építették az első IKEA áruházat amely modellként szolgált a következő üzleteknek Svédországban. Az első külföldi áruházat (az IKEA második áruháza) 1963-ban adták át Askerben, Norvégiában, Oslo és Drammen között.

Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük