| Magyarország

A török paradicsom szíved vacsorája

Ha igazán finom és egészséges vacsorát készítenél magadnak, akkor ma padlizsánt viszel haza konyharandira a boltból.

A szíved is védi, gyorsítja az emésztésed és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz.



Dobj belőlem össze egy jó kis padlizsánkrémet!

Hozzávalók:

– 2 darab közepesen dundi padlizsán
– 2 fej nem túl nagy vöröshagyma
– 3 dl majonéz
– 4 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál mustár
– só, bors

Elkészítés:

Sütőbe dobod a padlizsánokat kb. 40 percre, amíg puhára nem sül. Ezután óvatosan lehúzod a héját és apróra vágod. Majd vegyél elő keverőtálat, és jöhet a mixelés: beleteszed az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a mustárt, a majonézt és ízlés szerint sózód, borsozod. Egy botmixer segítségével krémmé kevered, és utána mehet is összeérni a hűtőbe 1-2 órára.
Kovászolt kenyérrel, friss paradicsommal és a csípős ízek rabjainak néhány karika erős paprikával ajánlom.



Váljék egészségedre!


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.