| Magyarország

Egészséges gyors étel vacsorára


Szeretnél gyorsan és ízletesen főzni egy fárasztó munkanap után? Mutatunk egy olyan receptet, aminek az elkészítése könnyű, ezen kívül

egészséges is, mert nem fehér lisztből készült tésztára, hanem gluténmentesre öntjük a finom szószt.



large (1)

Nézzük is mire van szükségünk az ételhez!

  • 3 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 13 darab paradicsom (közepes)
  • 20 dkg sonka
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • fél kg gluténmentes tészta

A tetejére bármilyen sajt jó lesz, de én a parmezán sajtot ajánlom.
Elkészítése meglátjátok ripsz-ropsz meglesz.

Főzzük ki a gluténmentes tésztánkat. Vegyetek elő első lépésben egy edényt, amibe öntsetek egy kis olajat. Ez azért kell, mert majd ebben fogjuk a felkockázott hagymát megpárolni, és ha ezzel megvagyunk, akkor a kockára vágott sonkát is. Ha ezzel elkészültünk, a paradicsomot fogjuk meghámozni, majd szintén kockára vágjuk. Azzal tudunk segíteni magunknak, ha előtte a paradicsomot forrásban lévő vízbe tesszük, ezzel a trükkel a paradicsom héja nagyon könnyen lehúzható lesz. Ha szétfőtt a paradicsom, beleszórjuk a fűszereket. A fokhagymát tehetjük az elején bele, vagy a végén. A sajtot pedig tényleg mindenki egyéni ízlés szerint reszelheti a paradicsomos tésztára.

large



Ugye, hogy gyors? És még egészséges is! 🙂


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük