| Magyarország

Habbomba eperből


Noha a piacokon és a boltokban már áprilisban is volt magyar eper, a szabadföldi termés szezonja csak májusban kezdődött el igazán.

A szabadban termett eper sokkal finomabb is. Érdemes az eprünket a Szedd magad módszerrel beszerezni, mert így olcsóbban juthatunk a gyümölcshöz.



large (1)

Mutatunk egy édességet, ami eperből készül, könnyedsége miatt egy igazi nyári desszert lehet ebéd után vagy amikor megkívánod. Hogy egészségesen vehessük magunkhoz érdemes nádcukorral vagy nyírfacukorral más néven xilittel elkészíteni, aminek a kalóriatartalma sokkal kevesebb, mint a fehér cukoré.

Receptünk nem más, mint a fahéjas eperhab 🙂

large (2)

Ehhez nem szükséges sok minden, de ami a legfontosabb, az az eper, ami legyen 20 dkg. Hozzávalónak még tegyünk hozzá 2 tojásfehérjét, cukrot ízlés szerint és egy csipet fahéjat.



Tegyük az epret egy tálba, cukrozzuk meg, majd törjük össze villával. Adjuk hozzá az előkészített tojásfehérjét, majd robotgéppel verjük habbá addig, míg egyenletes krémet nem kapunk. Közben szórjuk hozzá a fahéjat is.

Ha ezzel így megvagyunk, tegyük hűtőbe, hogy lehűljön. Karikára vágott eperdarabokkal díszítve tálalhatjuk is az ízbombánkat.


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük