| Magyarország

Havazódj be Alpesi sütivel!

A hidegben számtalan lehetőség nyílik a lélek ápolására. A legízletesebb megoldás a tízóraira vagy uzsonnára bekapkodott aprósütemény.

Az Alpesi teasütemény receptje pont az ilyen alkalmakra nyújt élvezetet készítőjének és falatozóinak egyaránt.



cookie

Hozzávalók:

– 30 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 20 dkg margarin
– 1 csomag sütőpor
– 1/2 csomag vaníliás cukor
– 1 kávéskanál fahéj
– 1 citrom reszelt héja
– 2 egész tojás

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót összemorzsolod és alaposan összegyúrod. A tészta negyed részét elveszed, és 2 kiskanál kakaóporral összegyúrod. Kb. 4 mm vastagságúra nyújtod, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatod.



2. A megmaradt világos, kakaó nélküli tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtod, és pogácsaszaggatóval dupla nagyságúra szaggatod. A világos és sötét korongocskákat előmelegített sütőben, 170 fokon, néhány perc alatt megsütöd.

3. Ha megsült, barackízzel összeragasztod, és vaníliás porcukorral szórva tálalod.

Váljék egészségedre!


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük