| Magyarország

A cincinnati metró, ami van is – meg nincs is!


 

Tájékozottabbak máris felhördülhetnek – dehát Cincinnatiban nincs is metró. Félig igazuk is van, hiszen olyan ez, mint a mesében: van is metró, meg nincs is. Látogassuk meg az Egyesült Államok legnagyobb, elhagyatott metróvonalát.

Cincinnati, Ohio. Érdekes nevű város az Egyesült Államokban, amelyből akár igazi metropolisz is lehetett volna, azonban ez nem sikerült neki.

Ennek egyik fő okaként a “város legnagyobb szégyene” címet is viselő, soha el nem készült metróvonalat tartják, hiszen az alagútrendszer nélkül a város megrekedt a hömpölygő autók özönében és egy idő után nem tudot tovább fejlődni, legalábbis szakértők ezt állítják. A város megállt a “300000”-es méret körül és nem fejlődik tovább. A cincinnati metrót a huszadik század legelején már tervezték, azonban az első vlágháború maitt jócskán elcsúszott az építés kezdete, amely így 1920-ban indult. Mire a kiadott kötvények lejártak, azaz 1927-re a 11 kilométernyi alagút készen volt, azonban sehol nem fektettek még le egy méter sínt sem.

– forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük