| Magyarország

A legértékesebb drágakő a Földön!


112 karátos, ibolyakék gyémánt a Hope. Jelenlegi nevét attól a Thomas Henry Hope nevű bankártól kapta, aki 1820-ban, egy árverésen vásárolta meg . A kő a XVI. Században tűnt fel először Velencében, ahová egy indiai férfi vitte. Ami érdekessé, már-már misztikussá teszi ezt a gyémántot, az az, hogy tulajdonosait üldözte a balszerencse.1958 óta a Smithsonian Instiution nevű, különleges műremekeket és értékes ritkaságokat kiállító múzeumban őrzik.

A  Diamonds, (gyémántok)  csodálatos drágakövek. Fényük, átlátszóságuk tökéletes. Ezeknek az ásványoknak van legmagasabb fokú fénytörése és színszórása.

Ez az egyetlen drágakő, amely csupán egy elemből áll, konkrétan szénatomokból, ugyanis a szénnek egy allotróp módosulata.

A gyémánt (diamond) a világ legértékesebb és legjelentősebb drágaköve. A természetben előforduló egyik legkeményebb ásvány. Annyira kemény, hogy gyakorlatilag csakis saját porával csiszolható. A Mosh-féle keménységi skála felső fokán áll és az őt követő korundnál 90 –szer keményebb.  A gyémánt a széncsoporthoz tartozó ásvány (bár erről az utóbbi időben megoszlanak a vélemények). A gyémánt keménységét csak a kristályosodott bór és a mesterségesen előállított karborundum közelíti meg.(Ezek keményebbek a korundnál)

Gyémántcsiszolók feljegyzései szerint legkeményebb az ausztráliai és legkisebb keménységű a dél-afrikai gyémánt.
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük