| Magyarország

Ember feletti erőt ad a “TITAN ARM”!


A James Dyson díjat minden évben a James Dyson alapítvány adja át olyan designtervekért, melyek valamilyen gyakorlati problémára kínálnak megoldást. 

tumblr_inline_ml9yc9Vr0f1ras117Az idei évben négy, a Pennsylvaniai egyetemen tanuló diák vihette haza a Titan Arm-ért cserébe, amely egy, az emberi izomerőt is helyettesítő, illetve azt megnövelő robotkar.

Segíthet sérülteknek, hogy újra helyrehozzák és megtanulják használni végtagjukat, de akár olyan embereknek is, akik a mindennapi munka részeként emelnek nehéz tárgyakat. A Titan Arm 18 kg plusz emelőerőt biztosít viselőjének.

Titan arm_0

Az eszköz elkészítése 8 hónapot és mindössze 1200 fontot vett igénybe (~ 427 000 Ft), ami ötvened része a jelenleg piacon lévő hasonló társainak. Ezt nagyrészt alumíniumból épült szerkezetének köszönheti, ám fontos szempont volt az is, hogy olcsón előállítható legyen, hiszen ahogy Nick Parrotta, a csapat egyik tagja elmondta, szerették volna, ha az egészségbiztosítás képes fedezni egy ilyen kar költségeit azoknak, akik rászorulnak a használatára. A prototípus elkészítéséhez CAD tervezőprogramot, CNC esztergát és 3D nyomtatót használtak.

Forrás: interestingengineering
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük