| Magyarország

Mikor indulunk?


skradinski-buk-9

skradinski-buk-3A Krka Nemzeti Park (horvátul Nacionalni park Krka) 17 km-re található Šibeniktől. A nemzeti park a Krka folyó nagy részét, Skradintól Kninig tartó szakaszát foglalja magában.

Számos szikla, vízesés, valamint az itteni különleges állat- és növényvilág érdemes a figyelemre. 18 halfajból 10 endemikus, tehát a világon egyedül csak itt található meg (búvárkodás csak engedéllyel lehetséges). 222 madár- és 18 denevérfaj színesíti a park állatvilágát.

A nemzeti park környéke műemlékek szempontjából is értékes. Római és középkori épületek feltárásai találhatók itt, de az is bizonyított, hogy ezen a területen már az őskorban is éltek emberek. Legértékesebb műemléke a vízesésen túl egy tó közepén található kis szigeten egy ferences kolostor.

skradinski-buk-6

skradinski-buk-7Krka Közép-Dalmácia legnagyobb folyója, amely Kninnál ered és keskeny sziklafalak között, vízeséseken, tavakon keresztül jut el a tengerbe. A folyó legszebb szakasza a Skradintól kezdődő szakasz, amely egyben a Krka Nemzeti Park része. Skradintól kirándulóhajóval lehet felmenni a vízesésig.

A nemzeti park busszal, hajóval és gyalog is egyaránt körbejárható. Ha a skadrini bejáratnál parkolunk le, akkor hajóval visznek fel a nagy vízeséshez, ha pedig a lozovaci parkolóból indulunk, akkor busszal vagy gyalogosan közelíthetjük meg a vízeséseket.

skradinski-buk-5

skradinski-buk-8

skradinski-buk-11skradinski-buk-2

skradinski-buk-4

forrás: amusingplanet


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük