| Magyarország

Japán bűnszervezete a : Yakuza!


A jakuza, más néven gokudo, a világ egyik legrégebbi bűnözői szervezete, Japánban jött létre.A jakuza (yakuza) kifejezés három számra, a 8-ra (ja), a 9-re (ku) és a 3-ra (za) utal, ami az Oicho-Kabu japán kártyajátékból adódó nyerő helyzetet jelenti (20 pontot kell elérni). Ez azért is fontos, mert a szerencse meghatározó a jakuzák életében.A jakuzák közé kizárólag férfiak kerülhetnek be. Az egyedüli nő, akit tiszteletre méltatnak, az ojabun, azaz a vezér felesége, az ane-szan. A beavatás szakéivással történik, majd hűséget esküsznek a vezérnek és a közösségnek. Ha valaki el szeretné hagyni a klánt, megteheti az ojabun és a kollégák engedélyével.

A tipikus jakuza öltözködési mód a sötét öltöny, fehér ing és a fekete napszemüveg. A különböző vétségeket ujjperc-levágással büntetik. A jakuzáknak többnyire tetoválásuk van, amit büszkén viselnek. Kevesen tudják, hogy a börtönviselt jakuzák között elterjedt az a szokás, hogy péniszük bőre alá annyi gyöngyöt tetetnek be, ahány évig raboskodtak.

A jakuzák védjegye a gyakran egész testüket beborító tetoválás, amit élesített bambuszból és fémtűkkel készítenek. Gyakran saját klánjuk címerét is magukra tetováltatják. Az egész testet beborító tetoválás nem olcsó és akár több száz órán át készülhet.Azonban ez nem csak dísz, hanem stratégiai megoldás is, ugyanis harc közben gyakran leveszik ruháikat, egy megfelelő helyre készített tetoválás akár az ellenség figyelmét is elvonhatja, így a pillanatot megragadva a jakuza fölénybe kerülhet.

A legtöbb taggal rendelkező Yamaguchi-gumi 1915-ben jött létre. A jakuzák 45%-a ebbe a családba tartozik, több mint 45 ezer taggal rendelkeznek, ez hozzávetőleg 750 klánt jelent. Habár nagy a rendőri nyomás, a Yamaguchi-gumi folyamatosan nő, és rengeteg bűncselekményt irányít a mai napig. Ojabunja Shinobu Tsukasa.

A második legnagyobb család a Sumiyoshi-Rengo, 10 ezer taggal és 177 klánnal bír. Jelenlegi ojabunja Shigeo Nishiguchi. A harmadik legnagyobb jakuza család az Inagawa-kai, 7400 taggal és 313 klánt foglal magába. A negyedik legnagyobb jakuza család a Toua Yuai Jigyo Kumiai, 1948-ban alakult. 1000 tag alkotja, ami 6 klánt tesz ki.forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük