| Magyarország

Kiképzést kapnak az internetfüggő gyerekek Kínában


A hivatalos állami adatok szerint a százmillió fiatal kínai internetező tíz százaléka internetfüggő.A 16 éves Teng Szen-sant szombaton íratták be szülei a Vietnammal határos Kuanghszi tartományban található táborba, ahol internetfüggőségben szenvedő gyerekeket kezelnek – mondta el a gyerek apja a Global Times című kínai állami lapnak nyilatkozva. A szülők egy internetes hirdetés alapján találták meg a tábort, és hétezer jüant (188 ezer forint) fizettek az egy hónapos időszakra.

Teng Fej a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy fiát pár órával a táborba érkezése után magánzárkába helyezték, majd hárman ütni kezdték, mivel szerintük “túl lassan futott”. Az apa elmondása szerint fiát három órával később szállították kórházba, miután a felügyelőknek feltűnt, milyen súlyos sérüléseket szenvedett.A fiút helyi idő szerint vasárnap hajnali három órakor nyilvánították halottnak, tíz perccel a kórházba érkezése után. Az apát hétfő reggel értesítette a rendőrség. Teng Fej azonnal felhívta a tábort, de annak vezetője tagadta a verést, és azt mondta az apának, hogy a tinédzsert “súlyos láz” miatt szállították kórházba. A helyi rendőrségnél dolgozó egyik rokona azonban elmondta Fejnek az igazat – írta a Global Times. A lap munkatársai látták a fiú holttestéről készült fotókat, amelyeken elmondásuk szerint egyértelmű sérüléseket lehetett látni.

Az apa a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a táborban ígéretet kapott arra, hogy nem fognak fizikai büntetéseket alkalmazni. A tábor önleírásában pedig az áll, hogy “módszereink kemények, de nem alkalmazunk kínzást, vagy olyan módszereket, amelyek a gyerek egészségét veszélyeztetik” – írta a kínai újság.
A helyi rendőrség a lapnak nyilatkozva csak annyit mondott, hogy nyomoznak az ügyben. A boncolást végző orvos nem nyilatkozott.Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük