| Magyarország

Nigéria az olaj rabságában!
Az afrikai kontinensen Nigéria a legnagyobb olajkitermelő ország, de a lopások és a kőolajvezetékek meghibásodása miatt ebben az évben is napi 400 ezer hordónyi termelés esett ki.

Nigéria gazdasága a második legnagyobb Afrikában, lakossága megközelíti a 170 milliót. Az afrikai ország egyre vonzóbb befektetési célpontnak számít a még kiaknázatlan fogyasztói piacban rejlő lehetőségek és a javuló pénzügyi stabilitás miatt.A Niger-folyó deltájában, Nigériában történt súlyos olajszennyezésekért vonják felelősségre a Shell olajvállalatot Hollandiában.

Az ügy a dél-nigériai Ogoniland térségben történt olajömlésekre vonatkozik. A Shell azzal védekezik, az olajszivárgások több mint felét tolvajok és szabotőrök okozták, és a rossz biztonsági helyzet miatt nem lehetett a károk elhárításán dolgozni.

A nigériai farmerek szerint a Shell vezetékeiből kiömlő olaj tönkretette a megélhetésüket, megsemmisültek a terményeik és haltenyészeteik. A felperesek kártérítést és az olajszennyezések eltakarítását követelik a multinacionális vállalattól.

.

– forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük