| Magyarország

A világ egyik szexikonja!
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, 1958. augusztus 16. –) olasz származású amerikaiénekes, színész és üzletasszony. A pop királynőjeként tartják számon.

1958-ban született Bay City-ben, Michigan államban, de Rochester Hillsben nevelkedett. 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be karriert. Itt a Breakfast Club és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumátMadonna címmel a Sire Records gondozásában.

Like a Virgin (1984) és a True Blue (1986) albumról kiadott kislemezeivel, olyanokkal, mint a Like a Virgin, a Material Girl, a Papa Don’t Preach, vagy a La Isla Bonita, világszerte ismertté vált, és megteremtette pop ikon státuszát. Ismertségét csak növelte az 1985-ös Kétségbeesve keresem Susant című vígjáték, annak ellenére, hogy a filmben csak kisebb szerepet kapott. Vallásos képeket használva a Like a Prayer (1989) című albumán Madonna pozitív kritikákat kapott az anyag sokszínűségéért, ugyanakkor kritika is érte vallásos konzervatívak és a Vatikán részéről.1992-ben a Warner Music-kal közösen létrehozta Maverick< nevű kiadóját. Ugyanebben az évben művészetét erős szexualitás jellemezte, ami az Erotica című albumán, Sex című könyvében és a Tanú teste thrillerben jelent meg. Mindhárom alkotás negatív kritikákban részesült konzervatívok és liberálisok részéről egyaránt. 1996-ban megkapta az Evita című musical főszerepét, amelyért Golden Globe-díjat kapott. A film betétdala, a You Must Love Me szintén Golden Globe-díjat és Oscar-díjat is nyert 1997-ben. Madonna hetedik stúdióalbuma a Ray of Light (1998) az egyik legnagyobb elismerésben részesült albuma lett mondanivalójának köszönhetően.forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük