| Magyarország

Egy igazán tüzes buli!


A bikaviadalokat övező előítéletek ellenére a szenvedélyes rajongók azt bizonygatják, hogy bika és ember eme sajátos mérkőzése egyidős Spanyolországgal.Aki először látogat Spanyolországba, vegyes érzelmekkel – ki izgalommal, ki érdeklődve, ki viszolyogva – tekint a bikaviadal intézményére. A széksorokra telepedve és a nagy eseményre várva ösztönösen érzi az ember, hogy nem sportjátéknak lesz a tanúja. A spanyol újságok látványosságként méltatják a corrida de torost (baszk nyelven zezenketának, katalánul pedig cursa de brausnak nevezik). A rajongók elszántan védelmezik esztétikai szépségeit, amelyek egyébiránt festőket, szobrászokat, zenészeket, koreográfusokat és írókat ihlettek alkotásra.

A torero a mai napig emberfeletti lénynek számít a spanyolok szemében. A bikával folytatott küzdelem rettenthetetlen bátorságot, könnyedséget, ügyességet, testi erőt és mozgékonyságot, művészi érzékenységet, romantikát követel meg – és talán egy csipetnyi őrültséget.
Valamennyi torerónak megvan a maga életbölcselete, amellyel felszerelkezve könnyebben és derűsebben néz szembe a csaknem minden délután rá leselkedő halállal.Forrás: cracktwo
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük