| Magyarország

Óriási zenei tehetség a sérült fiú!


Derek Paravicini zongorajátéka ámulatba ejti a nézőket és a szakembereket is.

Adam Ockelford zongoratanár a Ted Weekends című műsorban mesélte el a szuper tehetséges, abszolút hallású Derek Paravicini történetét. A kisfiú koraszülött volt, három és fél hónappal korábban született a vártnál, és az is kétséges volt, egyáltalán életben marad-e.The True Potential of the Human Brain

A zongoratanára szerint igazi tehetség

Adam először négy és fél éves korában találkozott vele, és úgy tűnt, Derek egyáltalán nem akarja, hogy a zongoratanár tanítsa őt – ellökte maga mellől, amikor az közelített a hangszerhez. Aztán fokozatosan bizalmába fogadta, és engedte, hogy együtt játszva tanítsa őt. A kisfiú 10 éves korára meghódította a világot, például a londoni Barbicanben is játszott, a Királyi Filharmonikus Zenekarral. Derek azóta felnőtt, és briliáns tehetsége kibontakozott.

Adam azt mondja, Dereknek abszolút hallása van, egyszerre hallja a hangokat, minden hangot hall, akkor is, ha egy egész zenekar játszik, és a rengeteg gyakorlás révén képes is reprodukálni minden hangot. Az sem mindennapi dolog, hogy bármilyen hangnemben le tud játszani egy darabot. Egyéni előadásmódja pedig különleges színt visz minden darabba. Igazi élmény.

forrás: everydaypop.
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük