| Magyarország

Te tudnál élni ebben az országban?
Phenjan (koreaiul: 평양, átírása: Pyongyang) település Észak-Korea nyugati részében, a Tedong partján, az ország fővárosa. Az államhatóság központi irányítása alatt áll. A földrajzi városközpontban több mint 3 millió ember él, elővárosokkal együtt a lakosság száma azonban csaknem 4 millió fő.

A város Dél-Phjongan tartományból vált ki 1946-ban. Közvetlenül irányított városként van számon tartva, ugyanazon a szinten, mint a tartományi kormányok, ellenben a dél-koreai fővárossal Szöullal, amely speciális városként van irányítva.
A városban van a székhelye a Koreai központi televíziónak – Korean Central News Agency (KCNA). Ez a hivatalos állami televízió és ez közli a kommunista párt fontosabb döntéseit.

A hivatalos állami újság a Rodong Sinmun („Munkásújság“). A párt fontosabb döntéseit és az egyéb fontosabb híreket közli.

Az országban angol és francia nyelvű lapok is megjelennek: Foreign Trade of the DPRK, Korea Today, The People’s Democratic Republic of Korea és a The Pyongyang Times. Ezek az újságok sem mentesek a propagandától.

A hivatalos rádió a Voice of Korea (régi nevén Radio Pyongyang).A posta, a rádió, a televízió mind állami kézben van, és erősen cenzúrázzák őket.

forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük